Forelrecepten

Forel in de folie (bereidingstijd 25 minuten)

Benodigdheden voor 4 personen.

4 forellen van +/- 350 gram, Zout & Peper, Rozemarijn, 2 uien, Citroensap, 100 gram (Room)boter

Maak de Forel schoon en verwijder indien gewenst de vinnen en staart. Droog de Forel en strooi zout en peper op de Forel ( binnenkant niet vergeten) en verdeel de rozemarijn. Smelt de boter en bestrijk de folie hiermee. Snij de Forellen op een aantal plaatsen in (2 tot 3). Verdeel de gehakte ui, Citroensap en wat boter over de Forellen. Nu vouw je de folie goed dicht en leg de pakketjes 10 tot 15 minuten in de oven op 180 graden. Bak ondertussen de overgebleven boter, citroensap en wat zout & peper tot een sausje. Maak de pakketjes open en giet het sausje erover.

In plaats van de oven kun je de Forellen ook op deze manier op de BBQ klaar maken.

De buik van de Forel niet vergeten te bestrooien met zout & peper.
Forel van de BBQ

Forel met spek uit de pan (bereidingstijd 25 min)

Benodigdheden voor 4 personen

4 forellen van +/- 350 gram, 4 lente uitjes, kruidenboter, ontbijtspek, citroensap

De forellen schoonmaken, binnen kant met zout en peper bestrooien. Beetje kruidenboter en gesnipperde ui in de buik verdelen en de Forel omwikkelen met ontbijtspek.

Olie en beetje kruidenboter in de pan en goed heet laten worden. De vis even goed aanbakken zodat het spek bruin en knapperig is. Vuur lager draaien en de vis in 7 min gaar laten worden, ondertussen wel draaien. Bakvet afblussen met citroensap en over de Forel serveren.

Eet smakelijk !!!