De Vijvers

De forellenvijver.

In deze vijver zit onze regenboogforel variërend van 300 gram tot 1 kg. In deze vijver geldt het put en take principe wat inhoudt dat je de vis mee mag nemen (let op, wel koel bewaren).Mocht je de vis terug willen zetten gebruik dan weerkhaakloze haken.  Het aas wat veel gebruikt word is powerbait, meelwormen & wasmotten. Vliegvissen is in overleg ook mogelijk. Spoons en ander kunstaas is toegestaan. Dreggen zijn verboden.

De Zalm/Afrikaanse Meerval vijver

In deze vijver zit onze zalmforel variërend van 1 kg tot 3 kg. De zalmforel is een sterke vis die de nodige weerstand biedt bij het binnenhalen, stel daarom de slip van de molen goed in. In deze vijver geldt het put en take principe, wat inhoudt dat je de vis mee mag nemen (let op,  wel koel bewaren).Mocht je de vis terug willen zetten gebruik dan weerkhaaloze haken. Ieder jaar met pasen houden we op deze vijver een XXL weekend (zalmforel tot 6 kg). Het aas wat veel gebruikt wordt is powerbait, meelwormen & wasmotten. Vliegvissen is in overleg ook mogelijk. Spoons en ander kunstaas is toegestaan. In de zomer periode wordt in deze vijver Afrikaanse Meerval (+/- 2 kg) uitgezet. De Afrikaanse meerval is een sterke vis die goed weerstand geeft tijdens de drill. Gevangen meerval mag je meenemen maar terugzetten mag ook.  Regenwormen is hiervoor het juiste Aas. Dreggen zijn verboden.

De Wildvijver

Onze wildvijver heeft een mooi bestand schub- en spiegelkarpers, steuren, zeelt, gestreepte baars en Meerval. In deze vijver geldt het catch en release principe, wat inhoudt dat de vis direct na het vangen voorzichtig teruggezet moet worden. Er mag uitsluitend met weerhaak-loze haken gevist worden i.v.m. de schade aan de vissen. Schepnetten en onthaakmatten zijn verplicht om te gebruiken, deze bevinden zich aan de achterkant van de houten hokjes en zijn gratis te gebruiken.

Wees sportief en geef elkaar de ruimte en help je medevisser als die moeite heeft om de vis binnen te halen (sommige kanjers zijn  erg groot).

In onze wildvijver mag gevist worden met witte maden, blokjes kaas, regenwormen, mais, meelwormen, wasmotten, havermoutballen en zure haring & zalm.

Voeren is uiteraard verboden.

De “Waller” vijver.

Vijver 4. De waller vijver.

In deze vijver hebben we een aantal europese meervallen uitgezet, ook wel waller genoemd.

Op deze vijver zijn maximaal 5 visplekken en het is “Catch & release”. Als aas worden regenwormen, garnalen en spek gebruikt.

Gooi overgebleven aas niet in onze vijvers, we houden de vissen graag hongerig.