De Vijvers

De Mixvijver.

In deze vijver zit onze regenboogforel variërend van 300 gram tot 1 kg en Zalmforel tot 1 kg In deze vijver geldt het put en take principe wat inhoudt dat je de vis mee mag nemen (let op, wel koel bewaren).Mocht je de vis terug willen zetten gebruik dan weerkhaakloze haken.  Het aas wat veel gebruikt word is powerbait, meelwormen & wasmotten. Vliegvissen is in overleg ook mogelijk. Spoons en ander kunstaas is toegestaan. Dreggen zijn verboden. Alle andere soorten vis dan Forel dient terug gezet te worden.

De Zalmforel/Karper vijver

De Zalmforel

Onze zalmforel varieerd van 1 kg tot 3 kg. De zalmforel is een sterke vis die de nodige weerstand biedt bij het binnenhalen, stel daarom de slip van de molen goed in. Voor de Forel geldt het put en take principe, wat inhoudt dat je de vis mee mag nemen (let op,  wel koel bewaren).Mocht je de vis terug willen zetten gebruik dan weerkhaaloze haken. Ieder jaar met pasen houden we op deze vijver een XXL weekend (zalmforel tot 6 kg). Het aas wat veel gebruikt wordt is powerbait, meelwormen & wasmotten. Vliegvissen is in overleg ook mogelijk. Spoons en ander kunstaas is toegestaan. Dreggen zijn uiteraard verboden. Vanaf medio juni tot medio oktober zetten we geen zalmforel uit in verband met de watertemperatuur.

De Karpervijver

In de zomer periode kan er in vijver 3 ook gevist worden op karper (catch & release). We hebben een mooi bestand spiegel, schub en boerenkarper. Als je op karper vist is een weerhaakloze haak verplicht. Netten en onthaakmatten liggen bij de vijver. Het aas wat veel gebruikt wordt is mais, kaas en kleine boillies. Voeren is verboden.

De Wildvijver

Onze wildvijver heeft een mooi bestand schub- en spiegelkarpers, steuren, zeelt, gestreepte baars en Meerval. In deze vijver geldt het catch en release principe, wat inhoudt dat de vis direct na het vangen voorzichtig teruggezet moet worden. Er mag uitsluitend met weerhaak-loze haken gevist worden i.v.m. de schade aan de vissen. Schepnetten en onthaakmatten zijn verplicht om te gebruiken, deze bevinden zich aan de achterkant van de houten hokjes en zijn gratis te gebruiken. Ga bij het maken van een eventuele foto door de knieen en boven een onthaakmat omdat, mocht de vis vallen er zo min mogelijk schade ontstaat.

Wees sportief en geef elkaar de ruimte en help je medevisser als die moeite heeft om de vis binnen te halen (sommige kanjers zijn  erg groot).

In onze wildvijver mag gevist worden met witte maden, blokjes kaas, regenwormen, mais, meelwormen, wasmotten,spekjes, havermoutballen en zure haring & zalm.

Voeren is uiteraard verboden.

De “Waller” vijver.

Vijver 4. De waller vijver.

In deze vijver hebben we een aantal europese meervallen uitgezet, ook wel “waller” genoemd.

Op deze vijver zijn maximaal 5 visplekken en het is “Catch & release”. Als aas worden regenwormen, garnalen en spek gebruikt.

Gooi overgebleven aas niet in onze vijvers, we houden de vissen graag hongerig.