De Vijvers

De forellenvijver.

In deze vijver zit onze regenboogforel variërend van 300 gram tot 1 kg. In deze vijver geldt het put en take principe wat inhoudt dat de vis niet terug gezet mag worden (let op, daarna wel koel bewaren).  Het aas wat veel gebruikt word is powerbait, meelwormen en wasmotten. Vliegvissen is in overleg ook mogelijk.

De Zalmvijver

In deze vijver zit onze zalmforel variërend van 1 kg tot 3 kg. De zalmforel is een sterke vis die de nodige weerstand biedt bij het binnenhalen, stel daarom de slip van de molen goed in. In deze vijver geldt het put en take principe, wat inhoudt dat de vis niet terug gezet mag worden (let op, daarna wel koel bewaren). Ieder jaar met pasen houden we op deze vijver een XXL weekend (zalmforel tot 6 kg). Het aas wat veel gebruikt wordt is powerbait, meelwormen en wasmotten. Vliegvissen is in overleg ook mogelijk. In de zomer periode wordt in deze vijver ook Afrikaanse Meerval (+/- 2 kg) uitgezet. Regenwormen is hiervoor het juiste Aas.

De Wildvijver

Onze wildvijver heeft een mooi bestand schub- en spiegelkarpers, steuren, zeelt en Meerval. In deze vijver geldt het catch en release principe, wat inhoudt dat de vis direct na het vangen voorzichtig teruggezet moet worden. Er mag uitsluitend met weerhaak-loze haken gevist worden i.v.m. de schade aan de vissen. Schepnetten en onthaakmatten zijn verplicht om te gebruiken, deze bevinden zich aan de achterkant van de houten hokjes en zijn gratis te gebruiken.

Wees sportief en geef elkaar de ruimte en help je medevisser als die moeite heeft om de vis binnen te halen (sommige kanjers zijn  erg groot).

In onze wildvijver mag gevist worden met witte maden, blokjes kaas, regenwormen, mais, meelwormen, wasmotten, havermoutballen en zure haring & zalm.

Voeren is uiteraard verboden.

De “kleine” vijver.

Vijver 4. De “kleine ” vijver.

Deze vijver wordt in juli en augustus gebruikt als palingvijver. Voor de rest van het jaar worden hier kleine regenboogforellen in uitgezet.

Mocht uzelf een idee hebben om met een gezelschap op een bepaalde vis te willen gaan vissen kom dan informeren naar de mogelijkheden. Onze kleine vijver is voor diverse doeleinden geschikt.

Gooi overgebleven aas niet in onze vijvers, we houden de vissen graag wat hongerig.