De Vijvers

Vijver 1

In deze vijver zit onze regenboogforel variërend van 400 gram tot 2,5 kg. In deze vijver geldt het put en take principe wat inhoudt dat de vis niet terug gezet mag worden (let op, daarna wel koel bewaren).  Het aas wat veel gebruikt word is powerbait, meelwormen en wasmotten. Vliegvissen is in overleg ook mogelijk.

Vijver 2

In deze vijver zit onze zalmforel variërend van 1 kg tot 7.5 kg. De zalmforel is een sterke vis die de nodige weerstand biedt bij het binnenhalen, stel daarom de slip van de molen goed in. In deze vijver geldt het put en take principe, wat inhoudt dat de vis niet terug gezet mag worden (let op, daarna wel koel bewaren). Het aas wat veel gebruikt wordt is witte maden, powerbait, meelwormen en wasmotten. Vliegvissen is in overleg ook mogelijk.

Vijver 3

De belevingsvijver (Catch & Release)

Onze belevingsvijver herbergt vele grote schub- en spiegelkarpers, steur en zware zeelt. In deze vijver geldt het catch en release principe, wat inhoudt dat de vis direct na het vangen voorzichtig teruggezet moet worden. Er mag uitsluitend met weerhaak-loze haken gevist worden i.v.m. de schade aan de vissen. Schepnetten en onthaakmatten zijn verplicht om te gebruiken, deze bevinden zich aan de achterkant van de houten hokjes en zijn gratis te gebruiken.

Wees sportief en geef elkaar de ruimte en help je medevisser als die moeite heeft om de vis binnen te halen (sommige kanjers zijn  erg groot).

De forel die in deze vijvers gevangen wordt, mag niet worden teruggezet .

 

In onze belevingsvijver mag gevist worden met witte maden, blokjes kaas, regenwormen, meelwormen, wasmotten en havermoutballen.

Gooi overgebleven aas niet in onze vijvers, we houden de vissen graag wat hongerig.